Relatietherapie

Relatietherapie

Het is altijd goed om eens naar een relatietherapeut te gaan. Zelfs als het goed gaat tussen jullie. Een relatie wordt vaak op een gegeven moment vanzelfsprekend. Je kent elkaar door en door, of in ieder geval, zo lijkt het. Ook al ben je nog zo vaak samen, het gevaar is dat je elkaar uit het oog verliest.

Elke relatie verdient aandacht, een kritische blik en van tijd tot tijd een serieuze reflectie.  Jullie relatie kan dieper, intenser en rijker worden als je elkaar kunt blijven stimuleren en kunt laten groeien.

Misschien is er wel iets heftigs gebeurt. Misschien heeft een van jullie psychische problemen waar de ander maar moeilijk mee om kan gaan. Of jullie zijn van elkaar vervreemd, de ruzies vermoeien je en je vraagt je af hoe lang je nog bij elkaar blijft.

Het kan best spannend zijn om jullie verhaal te delen met een relatietherapeut. Het is dus ook niet vreemd als je er aan het begin twijfelachtig tegenover staat. Daarom is het belangrijk om te weten dat een relatietherapeut er is om jullie te helpen. Ik zal niet gaan vertellen wat jullie moeten doen. Wel kan ik jullie helpen om de oorzaak van jullie problemen te vinden, ingesleten patronen te herkennen en het effect hiervan. Samen met mij als relatietherapeut kunnen jullie toewerken naar het oplossen van jullie relatieproblemen. Dit vraagt soms om verandering of juist om acceptatie.

Relatietherapie is maatwerk. Dus willen jullie vooral goed met elkaar in gesprek of hebben jij en je partner daarnaast ook behoeften aan praktische tips, huiswerkopdrachten of behoefte aan individuele gesprekken? Ik zal de sessies aanpassen aan jullie situatie en behoeften.

Relatietherapie is waardevol. Veel stellen zijn na relatietherapie weer gelukkig samen. Het kan echter ook zijn dat jullie na relatietherapie toch besluiten om uit elkaar te gaan. Maar ook dan is het waardevol. Relatietherapie vergroot je zelfkennis en daarnaast kan het fijn zijn om jullie relatie op deze manier af te kunnen sluiten.