Massagetherapie bij burn-out

Massagetherapie is zeer geschikt bij het bestrijden van een burn-out

In de afgelopen jaren heb ik extra Masterclasses gevolgd die officieel gecertificeerd zijn, waardoor ik nu een specialisatie Massagetherapie bij Burn-out heb.

Massagetherapie geeft inzicht in de oorzaken van het ontstaan van een burn-out, waardoor je zelf makkelijker gedragspatronen kunt doorbreken. Daarnaast ontspant massage, het brengt de hartslag omlaag en brengt het stressniveau omlaag.

Wat is eigenlijk een Burn-out ?
Burn-out is een psychologische term voor het gevoel opgebrand te zijn, geen energie of motivatie meer vinden voor de bezigheden op het werk.

Oorzaken
Persoonlijkheidstrekken als overdreven plichtsgetrouwheid, perfectionisme en werkverslaving zijn relatief belangrijke risicofactoren. Deze zijn immers vaak weer oorzakelijke factoren voor hard werken. Overigens is het zeker niet zo dat iedereen die hard werkt een groot risico op burn-out loopt; de combinatie van hard werken, weinig herstel en het weinig plezier hebben in het werk lijkt daarentegen duidelijk risicovoller te zijn.

De klachten zijn o.a.
fysiek; moe, slecht slapen, hartkloppingen, een drukkend gevoel op de borst.
Emotioneel; snel geïrriteerd, snel huilen zelden lachen, onverschilligheid
Mentaal; moeite met concentratie, piekeren, waakzaam, schrikachtig.
Gedragsveranderingen; meer medicatie innemen, niet kunnen ontspannen, onrustig zijn en geen energie hebben.

Herstel
Door Massagetherapie in combinatie met gesprekken, krijg je niet alleen inzicht in jouw gedragspatronen, maar leer je ook de signalen van je eigen lichaam te voelen en te herkennen. Globaal bestaat het stappenplan uit: het analyseren van oorzaken, het opbouwen van zelfvertrouwen, het leren voelen van grenzen, het beter bewaken van je eigen grenzen en energieniveau, het duidelijk maken van bepaalde overtuigingen en vooral hoe voorkom je dat het je weer overkomt.